vrijdag 14 september 2012

Bomen weg voor groen.


Dinsdagavond (11 september 2012) was er weer vergadering van de deelraad West.

Zoals gebruikelijk werden er eerst nieuwe deelraadsleden beëdigd. Je krantenjongen is trouwer dan je volksvertegenwoordiger. 

Vervolgens lag in  het definitieve kredietbesluit Parkeergarage Singelgracht/Marnix voor, zoals dat heet.

Het werd weer een feest van de democratie. De maar liefst 9 insprekers presenteerden het ene na het andere briljante alternatief voor het overbodige, geldverslindende en groenverziekende plan van GroenLinks. De portefeuillehouder (Dirk de Jager) nam niet eens de moeite te doen alsof hij luisterde en zat met z’n buurvrouw te kletsen. Voor de insprekers had hij geen enkele belangstelling of vraag.

Uiteindelijk reageerde hij alleen op wat opmerkingen van enige medestander PvdA.

De Jager dreunde zijn gebruikelijke mantra op. En natuurlijk, het deed hem ook heel veel pijn dat er 20 bomen moesten worden omgezaagd. Redden van bomen is duur en je moet nu eenmaal keuzes maken als je de buurt groener wilt maken.
Het werd velen op de overvolle publieke tribune te veel.

De kosten en verdere gevolgen van dit megalomane plan, dat werkelijk geen enkel probleem oplost, zijn straks voor het gemeentebestuur. Daar zitten ze vast te wachten op nog een financieel onbeheersbaar project. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur ingrijpt.
Wil de stad niet failliet gaan dan moeten alle beslissingen over grote projecten in de bijna opgeheven stadsdelen worden teruggedraaid of uitgesteld of op zijn minst getoetst.

GroenLinks moet maar eens aantal dagen de hei op want als je een buurt groener denkt te krijgen door 20 monumentale bomen te kappen ben je wel aan enige herbezinning toe.

PD 12-09-2012

Bovenstaande is 13-09-2012 vrijwel geheel verschenen in de rubriek Het laatste woord van het Parool.

Geen opmerkingen: