donderdag 26 december 2013

Parkeertarieven of hoe bont kun je het maken

Al heel snel bij de ontwikkeling van de plannen voor de parkeergarage Singelgracht-Marnix was het al duidelijk dat de financiering waarschijnlijk een groot probleem zou worden.
Niet alleen de financiering van de bouw maar ook de financiering van de aanloopverliezen en de exploitatietekorten over vele jaren.
Merkwaardig genoeg wordt voor de bouw van de garage al jaren het zelfde  bedrag genoemd (€ 60 miljoen). Welke eisen de bewoners ook stellen aan het BLVC kader. Het blijft € 60 miljoen.
Zie eventueel hiervoor ook een eerdere column http://peterdenissen.blogspot.nl/2013/11/een-dan-de-centen.html
ik val anders te veel in herhaling.

Duidelijkheid over de financiële paragraaf kon NB slecht worden verkregen via een WOB-procedure. De bevolking hoeft tenslotte niet alles te weten, vinden de democraten van GroenLinks.
In die financiële paragraaf van 2010 staat al dat de aanloopverliezen en de jaarlijkse exploitatie tekorten slechts gedekt kunnen worden uit een verhoging van de parkeertarieven. Ook al is de garage te bouwen voor € 60 miljoen dan nog blijft de Centrale Stad straks zitten met weer een ernstig verliesgevende parkeergarage.

Daarnaast heeft de deelraad West een grote tariefsverhoging in West afhankelijk gemaakt van het succes van de projecten Ringparkeren en Slimmer Reizen.
Beide projecten zijn een faliekante mislukking gebleken. (Zie hiervoor http://peterdenissen.blogspot.nl/2013/11/succes-op-zijn-groenlinks.html) Alleen De Jager blijft beweren dat de projecten een succes waren en wil, hoe durf je, alleen in Westerpark de tarieven extra verhogen.

De Centrale Stad heeft, na enig nadenken, besloten de tarieven in geheel West gelijk te houden. Maar De Jager laat het er niet bij zitten en wil met een nadere onderbouwing komen voor een extra verhoging van de parkeertarieven voor alleen Westerpark komen. Het is van de dolle. In Westerpark is een referendum afgedwongen over de parkeergarage. De meerderheid van de bewoners in Westerpark was tegen. Nu zouden dus de bewoners van Westerpark als enige extra moeten gaan betalen voor een parkeergarage waar zij in meerderheid tegen hebben gestemd. Hoe bont wil je het maken. Van GroenLinks begin ik aan dit soort enormiteiten zowat gewend te raken maar ik snap niet dat de PvdA nog meedoet aan deze onzin.
pd 26 december 2013

Geen opmerkingen: