dinsdag 26 november 2013

Beleidskaders

De notulen van de bewonersavond van 18 november waren er snel, het gaat warempel vooruit.
Afgezien van wat er allemaal niet in staat, staan er toch enkele opmerkelijke passages in deze notulen.
Onder het kopje 4. Herinrichting en beleidskaders staat bijvoorbeeld:
- Stadsdeel West mag geen parkeerplaatsen verwijderen, maar wel verplaatsen,
Opvallend omdat in het concept BLVC-kader met enig a-plomp staat:
“Aan de Nassaukade gaan ca 130 plaatsen verloren en aan de Marnixkade ca 20. Er is een parkeeronderzoek uitgevoerd in de omgeving, waaruit gebleken is dat er geen noodzaak is om compensatie te geven voor de parkeergelegenheid in de omgeving.”
Een beleidskader, daar heb je als bewoners dus houvast aan.
Nog opvallender is dat de avond werd voorgezeten door de naar eigen zeggen onafhankelijke participatie medewerker. Bij de bespreking van het BLVC-kader, waar zij nadrukkelijk aanwezig was, is scherp geprotesteerd tegen de opheffing van parkeerplekken tijdens de bouw. Juist ook omdat de portefeuillehouder toegezegd heeft dat er geen parkeerplekken tijdens de bouw zullen worden opgeheven. Het komt allemaal achteloos in de notulen zonder enige verdere toelichting. Gek dat je je in de maling genomen voelt?
Ook een opvallende onder het zelfde kopje 4. 
- Stadsdeel West gaat uit van één fietsvoorziening per woning,
Vreemd, je wordt op alle mogelijke manieren de auto uitgejaagd, tramhaltes worden opgeheven en vervolgens is er per woning/gezin precies één fietsvoorziening. Het is dan niet gek dat er een groot fietsparkeerprobleem ontstaat.
Zo doe je dat als GroenLinks. Je lapt de beleidskaders aan je laars, als dat zo uitkomt en je lost niet eens de problemen op die je met het eigen beleid veroorzaakt hebt.
Ik weet in ieder geval wat ik niet ga stemmen.
pd 27 november 2013

Geen opmerkingen: