maandag 11 november 2013

Communicatie dat doe je zo, volgens GroenLinks

Goede communicatie is, denk ik, in ieder geval er voor zorgen dat voor een vergadering iedereen op tijd dezelfde informatie heeft.
De nu al gigantische, door Dirk de Jager aangestuurde, projectgroep voor de bouw van Singelgrachtgarage Marnix doet dat ongeveer zo.
Ook al heb je eerder afgesproken dat uitnodigingen voor vergaderingen in ieder geval tenminste twee weken van te voren worden verstuurd ploft de uitnodiging voor de "informatieavond aanpak bouwkundige opname en monitoring projectgebied Singelgracht Marnix" precies één week van te voren op de mat. De vergaderingen zijn op 13 en 14 november. De ongedateerde uitnodiging komt op 6 november binnen. Gezien de adressering is het niet gelukt uit de basisadministratie te halen of een eigenaar een vrouw of een man is. Dat is kennelijk al te moeilijk.
De meegestuurde informatie is volstrekt achterhaald. Degenen die toevallig in het bezit zijn van de schriftelijke beantwoording van vragen van de PvdA over het Garantie fonds zien dat de geleverde informatie onjuist en onvolledig is.
Daarnaast heeft portefeuillehouder de Jager naar aanleiding van mondelinge vragen op 5 november een aantal toezeggingen gedaan. Ook die zijn nog (uiteraard) niet opgenomen.
De e-mails waarin gevraagd wordt of de nieuwe informatie bij de projectorganisatie bekend is en of er nog een aangepast schrijven komt worden niet beantwoord.
Op zaterdag 9 november komt er echter een grote stapel enveloppen in de bus. Ik denk, dat is de bijgestelde uitnodigingsbrief. Het blijkt nog eens 4 maal dezelfde achterhaalde informatie te zijn. Op sommige adressen zijn er nog 10 van deze brieven bezorgd op één plek zelfs 25. Is de informatie niet in orde, dan stuur je in ieder geval veel of niets, schijnt het motto te zijn. Dat sommige eigenaren nog niets hebben ontvangen zal wel weer de verantwoordelijkheid van de projectgroep niet zijn. De zogenoemde 50 meter zone rond het parkeergaragegebied wordt wellicht uitgebreid naar 70 meter. Het gevolg hiervan is dat veel meer eigenaren zouden moeten worden uitgenodigd. Ook de vraag of de vergadering dus niet beter uitgesteld kan worden blijft onbeantwoord. Het kan gezellig worden op 13 en 14 november en dat belooft wat voor de communicatie tijdens de bouw vooral als er wat mis gaat.
Het zijn in ieder geval fijne vrij stevige enveloppen, daar heb je wel wat aan.
pd 12 november 2013.

Geen opmerkingen: