woensdag 27 november 2013

Bezoekers

In het verslag van de bewonersbijeenkomst van 18 november staan naast wat schofferingen van de oplettende burger ook vermakelijke passages.
Bijvoorbeeld: (Ik citeer het stukje voor de duidelijkheid maar helemaal.)
“Naar verwachting wordt in het derde kwartaal van 2014 de vergunning verleend voor de Singelgrachtgarage. Dat wordt een parkeergarage voor 800 auto's; 400 plekken voor Centrum en 400 plekken voor West. Van de plekken voor West zijn er 350 voor de Frederik Hendrik- en Hugo de Grootbuurt de 50 voor Witteneiland. 200 plekken in de garage worden gereserveerd voor bezoekers; 150 voor bezoekers uit het centrum en 50 voor bezoekers uit West.”
Ik bedoel dan vooral het stukje: ”200 plekken in de garage worden gereserveerd voor bezoekers; 150 voor bezoekers uit het centrum en 50 voor bezoekers uit West.”
Wat wordt hier bedoeld: (kruis het goede antwoord aan)
  1. 150 bewoners van het Centrum zonder parkeervergunning bezoeken West en parkeren daarvoor in de garage;
  2. 50 bewoners van West zonder parkeervergunning bezoeken het Centrum en parkeren daarvoor in de garage;
  3. 200 bewoners van Centrum en West met een parkeervergunning bezoeken met hun auto de parkeergarage als uitje;
  4. Zowel 1,2 als 3 wordt bedoeld;
    of
  5. Had er misschien iets moeten staan als: 200 plekken in de garage worden gereserveerd voor bezoekers; 150 plekken voor de auto’s van degenen die een bezoek aan het Centrum willen brengen en 50 plekken voor de auto’s van degenen die een bezoek aan West willen brengen.
Stel 5) is het goede antwoord. Hoe gaat dat dan? Aan de poort staat iemand die vraagt: Wat u wilt bezoeken Centrum of West? Ik zie het al voor me: West, zegt u. Helaas, meneer, de plekken voor West zijn vol. U kunt nog wel het Centrum bezoeken of achteruit rijden.
Of staat er een groot elektronisch bord met daarop: Bezoekersplaatsen West VOL, nog 137 plaatsen Centrum VRIJ. Het is natuurlijk niet te bepalen of een bezoeker voor het Centrum of West komt, of misschien wel beide, of dat de helft van de passagiers van een autodeler komt voor het Centrum en de andere helft voor West. Het lukt al niet met het computerprogramma van de OV-chipkaart.
Het zal er wel weer op neer komen dat als je een keer besluit in de parkeergarage te gaan staan je er niet in komt omdat de software het niet doet of dat je bezoek er nooit meer uitkomt.
Allemaal wel een beetje flauw van mij, maar het geeft de klunzigheid van de ideeën van de portefeuillehouder aan. En dan passen er ook maar 704 auto's in de garage met een breedte van 2,50 m. Dat worden dan weer een stuk minder bezoekers.
Die herinrichting van de openbare ruimte moet trouwens alles bij elkaar ook niet een echt makkelijk klusje zijn want:  “Onder de grond zitten kabels en leidingen waarmee rekening gehouden moet worden“. Goed dat dat in de notulen staat. Zo leer je nog wat.
pd 27 november 2013

Geen opmerkingen: